via dinarica logo white text

   
 FOLLOW US!
smm5.png smm5.png  smm5.png smm5.png 
 

Pozivamo sve planinare, vodiče, spasioce, ljubitelje prirode i planina, sportiste, rekreativce i sve druge zainteresovane da kao volonteri učestvuju u razvoju Via Dinarica inicijative, na trening o održivosti i razvoju Via Dinarica programa u Bosni i Hercegovini. Trening će se održati 26. i 27. 08. 2017. godine, u planinarskom domu Bijele vode na Bjelašnici. Organizator treninga je Udruženje Zemlja Dinarika / Terra Dinarica.

 DSC0721

Uspostavljanjem i promocijom Via Dinarica Bijele staze povećan je broj upita od strane zainteresovanih kako stranih, tako i domaćih planinara, trkača, biciklista, zaljubljenika u prirodu, drugih turista, ali i onih koji žele doprinijeti razvoju i poboljšanju Via Dinarica staza. Cilj treninga je da se članovi planinarskih društava i sličnih organizacija, te zainteresovani volonteri upoznaju sa idejom i konceptom Via Dinarica u smislu održivosti ove mega staze, ali i potreba planinara, turista i avanturista, koji istom već prolaze u prilično značajnom broju. Nakon treninga, učesnici će moći pružiti informacije o stazi, atrakcijama i kapacitetima na Via Dinarici, i priključiti se daljem razvoju ove uspješne priče. Osim toga, učesnici će biti upoznati sa radom volonterske mreže, modelom za buduće održavanje Via Dinarica staza u BiH, te korištenjem web platforme viadinarica.com.

Teme i aktivnosti treninga uključuju:

- Razvoj Via Dinarica staza sa posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu;
- Priprema i održavanje Via Dinarica staza;
- Uspostavljanje i koordinacija Via Dinarica volonterske mreže;
- Partnerstva između planinarskih društava, domaćinstava i drugih aktera koji nude usluge u avanturističkom turizmu na prostoru Via Dinarica;
- Zaštita prirode na prostoru Via Dinarica staza;
- Značaj, mogućnosti i korištenje Via Dinarica Outdooractive web platforme.

Učešće na treningu je besplatno. Svi učesnici će imati obezbjeđen smještaj i ručak, dok su troškovi prevoza u vlastitom aranžmanu. Broj učesnika je ograničen.

Molimo vas da svoje ili prisustvo članova vaših klubova i organizacija potvrdite putem email adrese Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do ponedeljka 21. avgusta.

{/source}

 

PARTNERS

viadinarica@viadinarica.com 

Via Dinarica BiH Terra Dinarica | Vladimira Nazora 2, 71000 Sarajevo, BiH
Phone: +387 62 393 393 e-mail: bosnia@viadinarica.com

Via Dinarica Croatia Ivanićgradska 59A, 10000 Zagreb, Cro
Phone: +385 91 500 55 27, Valentina Futač, e-mail: info@viadinarica.hr

Via Dinarica Slovenia RRA Zeleni kras, d.o.o., Prečna ulica 1, 6257 Pivka, Slo
Phone: +386(0)5 72 12 243, Fax: +386(0)5 72 12 245, slovenia@viadinarica.com

smm5.png smm5.png smm5.png
smm5.png smm5.png smm5.png