via dinarica logo white text

   
 FOLLOW US!
smm5.png smm5.png  smm5.png smm5.png 
Javni poziv za podnošenje prijava ima za cilj dodatno poboljšati ponudu i zadržati turiste na duži period, doprinoseći ugledu Via Dinarice kao regionalne turističke destinacije kroz poboljšanje i proširenje turističkih smještajnih kapaciteta i povećanje raznolikosti turističkih usluga i proizvoda duž bijele, zelene i plave staze u Bosni i Hercegovini. U širem smislu, ova šema za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava će doprinijeti jačanju cjelokupnog turističkog sektora u Bosni i Hercegovini.

Mladjo Crepoljsko
U skladu s gore navedenim, ovaj javni poziv za podnošenje prijava se odnosi na sljedeće 2 prioritetne oblasti:

Prioritetna oblast 1: Poboljšanje uslova i proširenje kapaciteta turističkih smještajnih objekata duž bijele, zelene i plave staze Via Dinarice u Bosni i Hercegovini.

Prioritetna oblast 2: Unapređenje postojećih i povećanje raznolikosti turističkih usluga u oblasti turizma u prirodi (kulturnog, istorijskog, sportsko-rekreativnog i avanturističkog turizma i slično) duž bijele, zelene i plave staze Via Dinarice u Bosni i Hercegovini.

Ukupna raspoloživa finansijska sredstva u okviru ovog javnog poziva iznose 227.500,00 KM, pri čemu će se, na osnovu konkurentskog procesa, podržati realizacija minimalno 13 prvorangiranih prijedloga projekata. Bespovratna sredstva po jednoj prijavi mogu iznositi od 13.000 KM do maksimalno 17.500 KM. Za svaki projekat podnosilac prijave mora osigurati sufinansiranje iznosu od minimalno 15% od ukupnog iznosa predloženog budžeta (15% sufinansiranje podnosioca prijave i 85% sufinansiranje iz projektnog fonda ovog poziva).

Krajnji rok za prijave je 8.5.2019.godine do 16:00 sati, te Vas pozivamo da se dodatno informišete o pozivu i na info danima kako slijedi:

  • Sarajevo, 23.4.2019. u 11:00 sati, Zgrada UN-a
  • Banja Luka, 24.4.2019. u 11:00 sati, Hotel Vidović
  • Mostar, 25.4.2019. u 9:30 sati, Hotel Mostar


Poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava je jedna od aktivnosti u okviru druge faze projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH), Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS) i Federalnog ministarstva okoliša i turizma (FMOIT). Druga faza ovog projekta se provodi u saradnji sa domaćim partnerima – Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, lokalnim vlastima, nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu.

Napomena za korisnike iz prve faze projekta Via Dinarica: korisnici bespovratnih sredstava dodijeljenih u prvoj fazi projekta Via Dinarica (2014. – 2017.) imaju pravo učešća u ovom javnom pozivu samo ukoliko su ostvarili ciljeve postavljene u vlastitim projektima finansiranim i implementiranim u prvoj fazi projekta Via Dinarica i to mogu valjano dokazati.

Detalji o pozivu, kao i sva prateća dokumentacija, nalaze se na ovom LINKU.

Ukoliko su Vam potrebna bilo kakva dodatna objašnjenja u vezi ovoga javnog poziva molimo Vas da pišete isključivo na sljedeću e-mail adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  najkasnije 7 dana prije isteka roka za podnošenje prijava.

 

PARTNERS

viadinarica@viadinarica.com 

Via Dinarica BiH Terra Dinarica | Vladimira Nazora 2, 71000 Sarajevo, BiH
Phone: +387 62 393 393 e-mail: bosnia@viadinarica.com

Via Dinarica Croatia Ivanićgradska 59A, 10000 Zagreb, Cro
Phone: +385 91 500 55 27, Valentina Futač, e-mail: info@viadinarica.hr

Via Dinarica Slovenia RRA Zeleni kras, d.o.o., Prečna ulica 1, 6257 Pivka, Slo
Phone: +386(0)5 72 12 243, Fax: +386(0)5 72 12 245, slovenia@viadinarica.com

smm5.png smm5.png smm5.png
smm5.png smm5.png smm5.png