via dinarica logo white text

   
 FOLLOW US!
smm5.png smm5.png  smm5.png smm5.png 

 

Projekat Via Dinarica je 22.1.2020. godine objavio Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru druge faze projekta Via Dinarica za unapređenje turističke ponude i usluga duž staza Via Dinarice u Bosni i Hercegovini i to unutar sljedećih jedinica lokalne samouprave (JLS): Centar Sarajevo, Kalinovik, Prijedor, Prozor – Rama, Ravno, Stolac i Tomislavgrad, koji se odnosio na sljedeće prioritetne oblasti:

Prioritetna oblast 1: Poboljšanje uslova i proširenje kapaciteta turističkih smještajnih objekata duž staza Via Dinarice unutar sljedećih jedinica lokalne samouprave (JLS): Centar Sarajevo, Kalinovik, Prijedor, Prozor – Rama, Ravno, Stolac i Tomislavgrad.

Prioritetna oblast 2: Unapređenje postojećih i povećanje raznolikosti turističkih usluga u oblasti turizma u prirodi (kulturnog, istorijskog, sportsko-rekreativnog i avanturističkog turizma i slično) duž staza Via Dinarice unutar sljedećih jedinica lokalne samouprave (JLS): Centar Sarajevo, Kalinovik, Prijedor, Prozor – Rama, Ravno, Stolac i Tomislavgrad.

Po zatvaranju javnog poziva 20. februara 2020. godine, zaprimljeno je ukupno 38 projektnih prijedloga. Nakon isteka roka za dostavljanje prijava izvršeno je komisijsko ocjenjivanje i bodovanje svih prijava po administrativnim, općim i kvalitativnim kriterijima javnog poziva. Na osnovu izvršenog ocjenjivanja zaprimljenih prijava i verifikacijskih posjeta na terenu, sačinjene su finalne rang liste odabranih prijava za finansiranje u okviru druge faze projekta Via Dinarica. Finalne rang liste su navedene u sljedećim tabelama:

Finalna rang lista za Prioritetnu oblast 1: Poboljšanje uslova i proširenje kapaciteta turističkih smještajnih objekata duž staza Via Dinarice unutar sljedećih jedinica lokalne samouprave (JLS): Centar Sarajevo, Kalinovik, Prijedor, Prozor – Rama, Ravno, Stolac i Tomislavgrad.

Screenshot_2020-06-12_Objava_rezultata_javnog_poziva_-_oljadinarica_gmail_com_-_Gmail.png

Finalna rang lista za Prioritetnu oblast 2: Unapređenje postojećih i povećanje raznolikosti turističkih usluga u oblasti turizma u prirodi (kulturnog, istorijskog, sportsko-rekreativnog i avanturističkog turizma i slično) duž staza Via Dinarice unutar sljedećih jedinica lokalne samouprave (JLS): Centar Sarajevo, Kalinovik, Prijedor, Prozor – Rama, Ravno, Stolac i Tomislavgrad.

Screenshot_2020-06-12_Objava_rezultata_javnog_poziva_-_oljadinarica_gmail_com_-_Gmail1.png

Raspoloživa sredstva za ovaj Javni poziv bila su dovoljna za sufinansiranje najmanje 14 projektnih prijedloga iz obje prioritetne oblasti, točnije 2 u svakoj od partnerskih jedinica lokalne samouprave (JLS). Ukupno 10 projektnih prijedloga (nevedenih u tabelama iznad) prešlo je bodovni prag, koje su članovi Komisije za ocjenjivanje predložili za dodjelu bespovratnih sredstava.

U partnerskim JLS u kojima nisu potrošena raspoloživa sredstva, UNDP će, uz prethodno odobrenje donatora, i u dogovoru s njima, ponoviti Javni poziv za sufinansiranje projekata u okviru tih JLS.

Podnosioci prijava će biti obaviješteni o rezultatima javnog poziva putem e-mail adrese navedene u prijavi.

Za više informacija možete kontaktirati Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do petka, 19.6.2020. u 12.00 sati.

UNDP želi zahvaliti svim podnositeljima prijava na zainteresiranosti i trudu uloženom prilikom pripremanja projektnih prijedloga.

 

PARTNERS

viadinarica@viadinarica.com 

Via Dinarica BiH Terra Dinarica | Vladimira Nazora 2, 71000 Sarajevo, BiH
Phone: +387 62 393 393 e-mail: bosnia@viadinarica.com

Via Dinarica Croatia Ivanićgradska 59A, 10000 Zagreb, Cro
Phone: +385 91 500 55 27, Valentina Futač, e-mail: info@viadinarica.hr

Via Dinarica Slovenia RRA Zeleni kras, d.o.o., Prečna ulica 1, 6257 Pivka, Slo
Phone: +386(0)5 72 12 243, Fax: +386(0)5 72 12 245, slovenia@viadinarica.com

smm5.png smm5.png smm5.png
smm5.png smm5.png smm5.png